Известие

Collapse
No announcement yet.

Да се смея ли или да плача...?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Да се смея ли или да плача...?

Колеги, принципно съм доста търпелив и все гледам нещата от добрата страна, но май дойде времето и аз да ИЗРЕВА

Виновника за цялата история е...Алфата...Напоследък бая стана капризна...Гледам я като писано яйце...По 2 пъти на седмица ходи на автомивка, карам я с В-пауър Рейсинг, от няколко месеца на газ (най-качествения Газов инжекцион на пазара- Бигаз за близо 2000лв), всичко и е сменено ремъци, ролки,филтри, термостат, масло на всеки 8 хиляди (Селения 20к за алфа)...разни тунинг шукарийки и сложих, а тя как ми се отблагодарява . То не бяха рейки, съединители, лагер помпи, носач, а сега най-новото: "чукат ми биелните лагери....".
    Ще ражда ли няма ли да ражда...Добре че Лисан я хвана на време, че....не ми се мисли на къде отиваха нещата...Така, че още не знам, но мисля че се оттървах с малкия дявол...
    Аз ли съм карък или..?? Налях толкоз пари в нея, че сега като смятам, спокойно можех да дам половината на една чисто нова 159....
    Най-лошото в случая е, че май чашата започна да прелива и преди за всеки ремонт си казвах " е ще го направя и после всичко ще е наред" , но тъжната истина е че на всеки 2000км влизам в бокса ... Абе с 2 думи почвам да се разочаровам
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Това е щото много я глезиш От опит с други коли знам, че колкото повече я човъркаш, толкова повече се преебава. Това ще рече: никакви гЪзови уредби, никакви диагностики за щяло и нещяло, никакви тунинг глупости(на малък градски автомобил все пак!?!)и изобщо далеч от майстори освен когато наистина няма нужда. Не знам какво мислиш за форумните спецове (няма да им правя реклама), но по принцип когато съм ходил с другите си коли по сервизи, ВИНАГИ са оправяли едно а са разваляли две! Затова, далеч от "майстори" -без колата да е спряла някъде и да й се е ебала мамата. И последно, докторе, колите не обичат хигиената Водата е враг на колата, запомни го от мен.
    Giulietta 1,6 JTDm 2013
    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Абе прав си, много хубаво не е на хубаво казват хората...
      За тунинга - оптичен е...(джанти манти такива неща) не я правя бегачка.....Защо колата да не обича вода? Не е ли по-добре за ламарините и боята да я мия често от тая мъзгия по улиците, вместо да седи с лугата и калта...?

П.С. ке се пропием от мъка
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
        За тунинга - оптичен е...(джанти манти такива неща) не я правя бегачка.....Защо колата да не обича вода? Не е ли по-добре за ламарините и боята да я мия често от тая мъзгия по улиците, вместо да седи с лугата и калта...?

Споко бе колега мойта влезе в сервиз точно поради същата причина като твоята с лагерите.поне си я хванал навреме и ти като мен а не като натроши всичко.моята другата седмица излиза а вчера и взех и нови кабели лули лабда сонда и тем.датчик свещите ми и те са нови айде друго няма изброявам.
        п.п не си нито първия нито последния нито пък аз така че......!?това е предимството на свинс парка
        Alfa romeo GTVex
        Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
        Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
        Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Не е по-добре щото като изсъхне, прахоляка пада в това число и солта, а като я миеш нонстоп само спомагаш за нарушаването на лаковото покритие и от там за корозията. Безконтактното миене също е много вредно заради химикалите които се употребяват в препарата. Другата причина е прословутата италианска електрическа система (като миеш двигател, а и не само), ама ти си знаеш. Истината е че кола на старо НЕ заслужава такива инвестиции (тунинг), не че и новата го заслужава де, защото се предполага че ще имаш поводи бол за непланомерни инвестиции
          п.п. Колко километра минаваш годишно?
          Giulietta 1,6 JTDm 2013
          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Мерси за подкрепата колеги

Ми аз я мия ръчно, не на безконтактно, със специален шампоан СОнакс...двигателя не го мия Както и да е...

На година не знам колко ще мина с нея, за сега съм я карал около 5 месеца и съм и направил 12 хиляди километра....(предимно градско в София)
            Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 23:54.

FIAT Coupe 16VT

Comment

И след колко време според теб ще си избиеш двата бона хвърлени за гЪзовата уредба?!? Ето ти още един неразумен харч, който ще ти докара още проблеми, като запечени инжектори например... Ако пътуваш всяка седмица до Варна, например, тогава имаш изгода от газовата, или ако си бакшиш
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Ми аз карам в София, в най-големите задръствания всеки божи ден...по 70 до 100 км...според зависи. При бензин 2,40 ( тогава я сложих ) и при разход 12 на 100..Това са 30лв на ден само за бензин...900лв за месец.На мен ми се виждат множко...На газ разхода ми е идентичен с бензина + 1 л примерно. Да речем, че ми излизат 500лв (при цена на газта 1,35лв). Разликата е 400лв на месец...

FIAT Coupe 16VT

Comment

Ми аз карам в София, в най-големите задръствания всеки божи ден...по 70 до 100 км...според зависи. При бензин 2,40 ( тогава я сложих ) и при разход 12 на 100..Това са 30лв на ден само за бензин...900лв за месец.На мен ми се виждат множко...На газ разхода ми е идентичен с бензина + 1 л примерно. Да речем, че ми излизат 500лв (при цена на газта 1,35лв). Разликата е 400лв на месец...
                  Значи си половин бакшиш При това положение, просто трябваше да си вземеш дизелово кюмбе, като мен. При мен разликата е, че не карам толкова градско, но напоследък честичко пътувам до Бургас по работа и съм много доволен.
                  Значи като успееш да продеш алфата, вместо 159-ка си купуваш една чисто нова Корса 1,3 CDTI eco flex за 23-24000 кинта и си въртиш на воля из града.
                  Успех!
                  Giulietta 1,6 JTDm 2013
                  156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Аха половин та даже и 3/4...Карам и приятелката наляво надясно по маникюристки, университет, на работата и....Другата ще е дизел усетих го аз, ама късно....

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                      вместо 159-ка си купуваш една чисто нова Корса 1,3 CDTI eco flex за 23-24000 кинта и си въртиш на воля из града.
                      Успех!
                      т.е 1.3 MiltiJet
                      SNAKE 147 1.9 JTD Z-Edition '05 - THE RED TORPEDO
                      SNAKE 147 1.9 JTDm 8V '06 - Nero
                      SNAKE 159 1.9 JTDm 16V '06 - Rosso

Comment

Първоначално публикувано от zmeycho Покажи съобщение
                        т.е 1.3 MiltiJet
                        Ъхъ
                        Giulietta 1,6 JTDm 2013
                        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Споко, но ми е гадно, когато с кеф правиш всичко и накрая..., сега знаеш какво ще кажа аз, както ти го казах и преди, нова кола и ако може да не е алфа , не е гаранция и там в какъв филм ще влезешу но поне ще си застрахован малко

За ГИ не е загуба, мисля, че още малко и го избиваш, и аз сложих моята когато бензина беше 2.46лв., тогава за 10 000км я избивах, с това каране само в София, и ниската цена на газта, наполовина си на разходи
                          sigpic
                          ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                          0889 636 093

Comment

А за Газовия Инжекцион въобще не съжалявам Ще я видим следващата каква ще я бъде

FIAT Coupe 16VT

Comment

А за Газовия Инжекцион въобще не съжалявам Ще я видим следващата каква ще я бъде
                              Ще влезеш в правата вяра
                              sigpic

Comment

Working...
                              X